Autosport

In dit overzicht zal ik je vertellen over de verschillende takken van de autosport.

Er bestaan op de wereld erg veel verschillende soorten autosport klassen. Van karten tot formule 1 waar Nederlandse trost Max Verstappen zo goed presteert.

Helaas zijn er in totaal teveel klassen om over te gaan schrijven dus ik zal er een aantal uitlichten die mij het meest aanspreken.

Eerste autosport moment

Vrijwel gelijk met de introductie van de auto zelf begon het autoracen. in 1895 werd er al een soort van race gehouden in Frankrijk tussen Parijs en Bordeaux.

Bekendste Circuits

Circuit De La Sarthe

Circuit de La Sarthe, Le Mans

Welk circuit het bekendst is voor jou ligt er waarschijnlijk aan waar je vandaan komt. Er zijn meerdere circuits die erg bekend zijn. Circuit De La Sarthe waar de beroemde 24 uurs race in Le Mans wordt gehouden voor het World Endurance Championship is er één van. Dit bijna 14 kilometer lange circuit wordt jaarlijks door honderdduizenden bezocht voor de prestigieuze race. Naast de 24 uur van Le Mans wordt hier bijvoorbeeld ook Moto GP gehouden op een specifiek deel van het Circuit. Zelf ben ik er nog nooit geweest maar het staat zeker nog op mijn to-do-lijstje!

Nurburgring Nordschleife

Het beroemde circuit uit de Duitse Eiffel is één van de meest gevreesde circuits ter wereld. In het verleden hebben hier meerdere dodelijke ongelukken plaatsgevonden en de Formule 1 komt hier al jaren niet meer. Waarschijnlijk is het meest bekende ongeluk die van Niki Lauda geweest in 1976 waar hij bijna stierf.

Ondanks dat er geen Formule 1 meer gehouden wordt op dit circuit, zijn er wel genoeg andere klassen te bewonderen. Vooral de 24 uur van de Nurburgring is een hele mooie. Hier wordt in meerdere klassen (GT3, GT4 en lager) elk jaar een spannende strijd gestreden. Bekende autosport merken zoals Audi, BMW, Mercedes en Porsche strijden hier voor de overwinning.

Het circuit is wel open voor iedereen die een rondje wil proberen. Voor een bepaald bedrag mag je een rondje over dit legendarische circuit rijden met je eigen auto! Pas wel op voor de snellere deelnemers als je dit gaat doen.

Rechts een foto van het legendarische circuit.

Alle berichten over Autosport

Er staan nog geen berichten in deze categorie.